Projecten

Voor de voedingsmiddelenindustrie kunnen we met onze geavanceerde analyseapparatuur en de aanwezige brede kennis processen, waarbij voedingsmiddelen geproduceerd worden, ontrafelen en daarin ook advies geven om die processen te verbeteren. 

Op dit moment is de juiste etikettering van voedingsmiddelen een belangrijk issue. Voor het etiket kunnen we de analyses uitvoeren die u hiervoor nodig heeft, zoals het gehalte droge stof, vezels, vet, eiwit, koolhydraten, suikers etc voor alle mogelijke denkbare levensmiddelen.

Verder kunnen we ook kleine en grote projecten voor u uitvoeren op het gebied van analyse van inhoudsstoffen, aroma’s, textuur, smaak- en voedselveiligheid (schadelijke stoffen en micro-organismen) etc, en verder op het gebied van de bereiding van alle mogelijke voedingsmiddelen zoals frisdranken, bakkerij- en zuivelproducten, groenten, zuivel, vlees, vis en hiervan afgeleide producten.

Bij Groen Agro Control is ruime ervaring aanwezig m.b.t. de analyse van voedingswaren in alle mogelijke denkbare matrices, en meeste zijn geaccrediteerd.

Voorbeelden van succesvolle projecten die in het verleden zijn uitgevoerd zijn:

  • Een aanzienlijk sneller en energiebesparend proces voor ontbijtkoek.
  • De kwaliteit en smaak van verse vruchtensappen voorspelbaar te maken aan de hand van analyses.
  • De houdbaarheid van asperges aanzienlijk te verhogen.
  • Specifieke analyses op vis (zowel verse als bevroren vis). 

In de voedingsmiddelenindustrie is altijd behoefte om de kwaliteit en bereiding van voedingswaren te verbeteren, op het gebied van efficiëntie, duurzaamheid en vooral de voedselveiligheid. Wij willen u hierbij graag helpen.  

Taal