ONLINE DIENSTEN

Residuweb
Netfeed

Bereiding van alcoholische dranken uit AGF-producten

dinsdag 13 juni 2017

Bereiding van alcoholische dranken uit AGF-producten


Verhoging meerwaarde AGF-producten d.m.v. fermentaties
In de tuinbouw komen regelmatige perioden voor van overproductie en lage prijzen. Groen Agro Control heeft inmiddels alle technieken in huis om de meerwaarde van AGF-producten te verhogen door middel van microbiële fermentaties. Op deze manier kunnen periodes overbrugd worden dat producten tegen zeer lage prijzen of zelfs onder de kostprijs verkocht worden.
Veel bedrijven oogsten kwalitatief goede vruchten, maar die niet verhandelbaar zijn door een afwijkende vorm, grootte, afwijkende kleur etc. Dit is ook in de fruithandel het geval: deze afwijkende producten worden weggegooid.
Om die reden heeft Groen Agro Control de mogelijkheden onderzocht om van zulke producten smaakvolle en goed houdbare producten te maken waarbij micro-organismen (bacteriën en gisten) worden toegepast. Dit gaat bijvoorbeeld om het maken van gefermenteerde drankjes (frisdrankjes, cider), voeding (sauzen, pasta’s, vruchten compotes, gefermenteerde groenten) en allerlei in overleg met de klant gewenste producten. Groen Agro Control kan de kleur, smaak en structuur van het te ontwikkelen product naar de wensen van de klant ontwikkelen. Essentieel is hierbij dat alle technieken in huis zijn om de microbiologische en biochemische veiligheid te garanderen.
Inmiddels zijn er al een 10-tal nieuwe cider ontwikkeld en wordt er gewerkt aan de vormgeving van een kleine bierbrouwerij in het buitenland.

Cider bereiding
Het traditioneel maken van cider uit appels vindt plaats op de volgende wijze:

1. Grondstofbereiding
Appels > Pulp > hydrolysaat > appelsap

2. Alcohol gisting
Appelsap > fermentatiebeslag > basisproduct

3. Productbereiding
Basisproduct (5-7% alc) > eindproduct (5% alc) > cider

Labels

« Terug

Taal